Jesteś tutaj

Dbaj o ściany i zapewnij gościom dobre warunki

    wykończenie ścian

    Zadbane ściany w miejscach publicznych, typu jadłodajnie czy sale bankietowe, oddziałują nie tylko na kwestie wizualne. Wpływają też na kwestie bezpieczeństwa i poziom czystości. Stąd też tak znaczące jest odpowiednie zaaranżowanie ścian i ich impregnacja z użyciem właściwych środków. Jest to czynnik mający wpływ na odbiór konkretnego miejsca.

    Estetyczny wygląd pomieszczeń

    W miejscach użytkowych, typu kawiarnie, poza wysokiej klasy usługami znaczenie ma też wystrój. Chcąc zadbać o czystość pomieszczenia, niezbędne są właściwe środki czyszczące do domu. Równie istotny jest też wygląd ścian. To one z reguły odpowiadają za pierwsze wrażenia gości odwiedzających lokal. Ich estetyczna prezencja i kolorystyka ma ogromną wartość. Wybór farby do ścian powinien być więc właściwie przemyślany.
    Ściany należy też systematycznie czyścić, a w sytuacji konieczności raz na jakiś czas odmalować. Zaniedbane, niechlujne elewacje z pewnością nie zachęcą odwiedzających do ponownej wizyty. Rozchodzi się tak samo o te w środku, jak i na zewnątrz.

    Schludne ściany – wpływ na poziom bezpieczeństwa i czystość

    Zadbane ściany wpływają nie tylko na estetykę wnętrz. Zapewniają także właściwy poziom higieny w miejscach użytku publicznego. Dobrej kategorii farby do elewacji umożliwiają ich mycie, a także zapewniają odporność na czynniki zewnętrzne. Dzięki temu miejsca typu jadłodajnie czy sale bankietowe spełniają wszelkie konieczne normy.
    Dbanie o ściany ma też duże znaczenie dla poprawnego poziomu czystości w miejscach publicznych. By osiągnąć ten cel, wykorzystuje się stosowne preparaty biobójcze mające właściwości odkażające. Zatrzymują one roznoszenie się wirusów i grzybów. Jest to szczególnie ważne, jednocześnie dla kondycji zdrowotnej klientów, jak i pracowników. Dodatkowo, za niespełnienie przepisów sanitarnych, może zostać zasądzona grzywna.

    Troszczenie się o czystość i wygląd ścian powinno być więc ważną kwestią dla każdego kierownika punktu gastronomicznego. Kwestia ta ma wpływ bowiem jednakowo na postrzeganie estetyczne, jak i bezpieczeństwo zdrowotne.